2019 Tisza Pakk Kupa 3. nap

Milyen érdekes a sors fintora… Miközben a szállásunkon írtam az előző cikket és a gyerekek a szobákban pakolták össze a dolgaikat, a mérkőzések folytatódtak. A Dunaújvárosi Acélbikák – Partizan Beograd mérkőzésen a DAB 3-0-ás vezetésénél verekedés tört ki a játékosok körében. A Partizan játékosai kezdték a várható vereség fényében és nem néztek semmit, mindenkinek neki mentek, nem kíméltek sem bírót, sem szülőt, sem gyereket, mint ahogy az a dalban is szerepel:

 

„De jaj ha vesztenek, a mérget levezetik
Játékos, bíró? egyre megy megverik!”

Már a verekedés önmagában is elegendő, de a vérző fej (főleg ha a bíróé) mint súlyosbító körülmény elegendő volt ahhoz, hogy a bírók és a szervezők egyöntetűen arra a döntésre jussanak, mely szerint a Partizan Beograd csapatát kizárják a további mérkőzésekből és az eddigi eredményeiket is törlik mindenhonnan.

Ez a sztori önmagában is elegendő lendületet adott a nap hátralévő részében a gyerekeknek, hiszen a katasztrófa turizmus úgy tűnik már 10-12 éves korban is igen fejlett állapotban van. Arról nem is beszélve, hogy a korábban elért eredményeink is mind eggyel jobbak lettek. Így délután nem az 5. hanem a 4. helyért játszunk majd.

Persze az élénk gyermeki fantázia eljutott első lépésben arra, hogy az NS Star csapatát is kizárják a tornából, majd nem sokkal később mindenkit, aki előttünk volt. Így ebéd előtt simán megünnepeltük a lelátón a fényes győzelmünket.

Azért délután csak felálltunk az NS Starral játszani (ez egy másik NS Star, az eredetit ugye kizárták) de ez a mérkőzés nem a várakozásainknak megfelelően alakult finoman szólva. Az első percben Ricsi kapott 3 gólt, annak ellenére – vagy éppen azért, hogy előtte Krisztiánnal hosszan igyekeztünk a figyelmét a játékra terelni. Persze a harmadik gól és a villámló tekintetek csak bekapcsolták benne a kapust és a következő 19 percben nem tudtak átjutni rajta. Ez oly mértékben zavarhatta ellenfelünket, hogy a játékrész második felében rommá lőtték Fleur kapuját. Az eredmény szolid 9-0 lett.
Így a tornán az 5. helyre érkeztünk. Ez a tény különösebben senkit nem izgatott fel, mivel 10 perccel később már az egész csapat felváltva szurkolt a DAB-nak vagy a KMH-nak a döntő mérkőzésen.

A torna végeredménye

1.
Kanadai Magyar Hokiklub
2. Dunaújvárosi Acélbikák
3. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű A
4. NS Star
5. Hatvan
6. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű B
7.
Kézdivásárhely
8. Partizan Beograd

Tovább a galériába ->>