FTC – Hatvan Girls Női OBII 2018.09.05.

Hatalmas csatának lehettünk szemtanúi tegnap az FTC sátras jégpályáján. Elkezdődött ugyan is a női OBII-es bajnokság.
A Gigász lányok első ellenfélként az FTC-t kapták. Nem volt meglepetés, legalább a fél csapatott ismertük, tudtuk, hogy mire számíthattuk.
Legalább is azt hittük…

A Fradi erősen kezdett, nem hagyott sok levegőt lányainknak, az első 5 percben nem is jutottunk ki a harmadunkból. Folyamatos védekezésre kényszerültünk és csak a hirtelen megugrások hoztak néha felszabadítást a kapunkra.
Ahhoz képest, hogy csak lányok voltak a pályán és a testjáték náluk nem megengedett, szépen szaporodtak a büntető padon töltött percek. A 18. perc környékén már mind a két csapatnak volt 4-4 percnyi büntetése annak ellenére, hogy az ellenfél már két góllal vezetett.
Az első harmad vége előtt Kolozsvári Angelikát (csk.) az egyik támadó csúnyán palánkra lökte. Angi csuklója súlyos zúzódást szenvedett. Ez biztosan megérte az ellenfélnek, mivel nem csak 5 perc emberhátrányt szerzett ezzel, de begyűjtött egy véglegest is az ellenfél.

Mivel eredetileg sem volt meg a két sorunk, Angi hiányát sűrű cserékkel kellett megoldanunk, ebbe sikerült is egyszer belezavarodnunk. A második harmad végén sikerült Tajti Petrát is leteríteni, így ő is kiesett. Ennek ellenére ebben a harmadban csak 1 gól kaptunk be.

A harmadik harmad elejére megfelelő mennyiségű csere hiányában a lányok már nagyon fáradtak voltak, de nem adták fel. Sajnos az első három percben ismét kaptunk két gólt.

Valamikor a harmad közepén Takiguchi Noa nem tudott lefékezni a palánk előtt és nagyon megütötte a hátát, így ő is kiesett. Ekkor volt az a pillanat amikor öten voltak a jégen és egy lány pihent.
És azt kel, hogy mondjam ekkor is képesek voltunk összehozni egy-egy támadást és vissza is értünk védekezni.

A kapuban Szolnoki Blanka ember feletti erővel tartotta a frontot és védte a folyamatosan záporozó lövéseket. Ezen a mérkőzésen 62 lövést kapott, amiből 57-es sikeresen hárított is, ez 91,94%-os védési átlag, ami egy NHL kapusnak is a javára válna.

Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol a lányaink mindent és mindenkit legyőztek, éppen csak az ellenfél lőtt több gólt.

Hatalmas küzdelem volt, elképesztő akarás és kitartás!