II. U12-es Torna – Kőszeg

Kőszeg nagyon szép hely viszont nagyon messze is van. Hajnal 5-kor indulunk. 3 sor és két kapus. Most Attila bácsi nem jön velünk, Matyi lesz a fővezér. Ez így mindenkinek az első bevetése lesz. Illetve csak majdnem, én már sokszor voltam mindenhol. A tavaszi szervezés is nagyon színvonalas volt, ennek mentén az őszi torna is rendkívül jó szervezéssel bír. A hely kellemes a csapatok barátságosak. Ami igazán cuki, hogy az öltözőtársak remekül összebarátkoznak és boldogan szurkolnak egymásnak.

A korábbi gyakorlatok szerint 300 kilométer utazás után az első mérkőzéseinket nagyfölénnyel szinte kivétel nélkül el szoktuk veszíteni. Ilyenkor még kicsit alszunk és fogalmunk sincs, hogy mi is az a jégkorong. A szokásain most sem változtak, végig aludtuk az első mérkőzést a Veszprémi Jéglovagokkal szemben. Csak annyi változott, hogy erős horkolás közepette megnyertük a meccset.
Mivel a veszprémi csapattal vagyunk egy öltözőben, így rögtön a mérkőzés után a gyerekek kielemezték az egészet. Nem mellesleg össze is barátkoztak. Innentől mind két csapatnak volt saját szurkoló tábora.

A második mérkőzés az Egerszegi Titánok csapatával zajlott. Ők voltak azok, akik rommá vertek bennünket tavaly. Most is ilyen szaga volt a dolognak. Ricsi 2 perc alatt 3 gólt kapott, így nem volt más, mint, hogy azonnal lecseréltük. Erős hátrányból indultunk. Eltelt 5 perc és az eredmény jelző 3-0-án állt.

Bori és Norbi a második félidő vége előtt 5 perccel szépítették az eredményt 3-2-re, de még így is vesztésre álltunk. Matyi 19-re lapot húzott és az utolsó percre átszervezte a sorokat: Lara, Zsebi, Burki és Míra. A döntés jónak tűnt, 30 másodpercnél Lara egyenlített majd 15 másodperccel a vége előtt megszerezte a vezetést a csapatnak. A végeredmény 4-3 lett. AZ örömünk határtalan volt.

A harmadik mérkőzés az ősellenféllel szemben, Kiskőrös u12-es csapatával volt. A diadalunk megszakadt, 8-3-ra kikaptunk. Volt ebben bírói hiba is mivel hagyták a folyamatos szabálytalanságot, a futó órás berombolós cserét nem kontrollálták. Az indulatok a mérkőzés végére teljesen elszabadult és verekedésbe torkollott. Mindenki osztotta a pofonokat még a kapusunk is befutott, hogy nehogy kimaradjon a balhéból.

Ennyi mérkőzés elég is lett volna, de még volt hátra két mérkőzés. Az egyik a hazai csapattal a másik pedig a Nyugati Eszkimókkal.
A kőszegi csapat még nagyon fiatal, így őket könnyedén legyőztük 7:1-re, viszont a két meccs rögtön egymás után következet. Nem igazán voltunk már barátságosak, csapkodtunk és szabálytalankodtunk, hisztiztünk és kiabáltunk. Holott az ellenfelünk ezt egyáltalán nem érdeme meg.

Az utolsó összecsapás a Gigászok és az Eszkimók között zajlott. Valamikor a mérkőzés elején megszereztük a vezetést, amit a csapat nagyon szépen tartott Ricsivel az élen. A második félidő elején Bálint elcsúszott és beverte a vállát így most őt kellet lecserélni. Mivel ez nagyon az elején volt, így Ricsi még tempóban volt nem billent meg a kapuban nyújtott teljesítménye.
A csapatjáték képe a rohanást, az önzést és a hisztit mutatta. Többször neki estünk az ellenfélnek, annak ellenére, hogy nem szolgáltak rá, nagyon szépen játszottak. Mivel ez volt az ötödik mérkőzés így azok is elkezdtek már jól játszani, akik nem vagy keveset járnak edzésre.
Ennek ellenére nem esett több gól a csata alatt, így a végeredmény 1:0 a javunkra.

A nap mérlege pedig 4 győzelem 1 vereség. Ezzel várhatóan holnap a 2. helyen fordulunk.

És, hogy mi lesz holnap? Meglátjuk. Az biztos, hogy ma 8-kor van takarodó mindenkinek.

2019 Kőszeg U12