Category: Jégkorong

Az első U14-es összecsapás

Ahogy azt az NHL sztároktól tanulták, kivonultak az öltözőből a kispadra, megbeszélték a sorokat. Kivették a borítékból – amit jó előre oda készítettek Nekik – Attila bácsi rövid üzenetét „Győzzétek le a korlátaitokat!”, majd bemelegítettek ahogyan azt tanulták hosszú évek alatt. Felálltak a kezdő körben és akként cselekedtek ahogy azt az edzőjük meghagyta nekik: Győztek, és közben remekül szórakoztak!

Continue reading “Az első U14-es összecsapás”

Gigászi készülődés Boldog Születésnapot Attila bácsi

Gőzerővel zajlik a Gigászok felkészülése a 2017 / 2018-as szezonra.
Ettől a szezontól még négy korosztályban is szerepelni fogunk (U8, U10, U12, U14), így a feladat nem egyszerű. Ehhez jön még, hogy ha minden összejön akkor a lányok külön csapatként is fognak szerepelni valamelyik korosztályban.

Continue reading Gigászi készülődés Boldog Születésnapot Attila bácsi

Gigászok a porondon Jégbe zárt Cirkuszvilág

Pont az indulás reggelén olvastam egy posztot a facebookon, gyermekeink nagyszerű edző-menedzserétől Attila bácsitól, melyben nosztalgiázik néhány legendás jégkorongosról, akik egy nem túl nagy jégpályán edzettek nyaranta. Ezt a helyet Jégszínháznak hívták és akkora jege volt, mint a Fővárosi Nagycirkusz porondjának. Ma már nem fellelhető szinte semmi a helyről sajnos, összesen egy blog bejegyzést találtam.

Continue reading Gigászok a porondon Jégbe zárt Cirkuszvilág

Cseh edzőtábor 2017 Nagy buli Gigász módra

Messzebbre mentünk, mint valaha. Egészen Csehország közepéig vitte a csapatot Attila bácsi. Nem csak távolságban döntöttünk csúcsot, hanem jégen töltött időben is. A létszámról nem mernék nyilatkozni, de az biztos, hogy mindenhol kék pólós, gigász logós gyerekek és felnőttek rohangáltak szerte a környéken. A magam részéről ki merem jelenteni, hogy bár minden edzőtáborunk nagyon jó volt, de ez a mostani igen magasra tette a lécet.

Continue reading Cseh edzőtábor 2017 Nagy buli Gigász módra

Júniusban ismét lesz képességfejlesztő tábor

 A Magyar Jégkorong Szövetség idén is megrendezi képességfejlesztő táborát 2002 és 2007 között született játékosok részére.

A táborban napi 2 jeges edzésen és elméleti oktatáson vesznek részt a jelentkezők külföldi és hazai edzők (a válogatott stábokban dolgozó szakemberek) vezetésével. A tábor szakmai vezetője Darryl Easson, a MJSZ mentoredzője, Johan Bollue, az IIHF LTP programjának vezetője, valamint Stefan Berkgvist, a svéd utánpótlás válogatottak stábjának tagja.

Csatárok, hátvédek és kapusok jelentkezését egyaránt várjuk.

A tábor időpontja: 2017. június 26- 30.

A tábor helyszíne: Jégpalota

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő, mely tartalmazza a tábor ideje alatti étkezések költségeit, valamint a mez és sportszár költségeit. A szállás külön fizetendő.

A jelentkezéshez szükséges linket 2017. április 10-én 10 órakor nyitjuk meg a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján. A jelentkezéseket korosztályonként érkezési sorrendben fogadjuk.

(forrás: jegkorongszovetseg.hu)

KSI – Hatvan barátságos mérkőzés Csata a Millenárison

Péntek este fél 7-kor U12-es csapatunk a Millenárison felállított sátorban lépett jégre a KSI csapata ellen.
A mérkőzés barátságos, edzőmérkőzésnek volt kiírva és ekképpen zajlott végig.
Technikai okok miatt a kapusunk kicsit késlekedett jégre lépni az első harmadban, így a hátvégek komoly erőfeszítéseket voltak kénytelenek tenni a kapu védelmében, mely többé kevésbé sikerült is. Viszont most már ők is tudják, hogy a hálóőr feladat korántsem egyszerű!
A végeredményt tekintve nem a miénk lett a győzelem, de egy harmadnyi kapus nélküliséget tekintve nem volt jelentős a különbség. A hátvédek viszont sokat fejlődtek blokkolási képességükben.
Jó hangulatban telt az egész mérkőzés. Köszönjük a lehetőséget és fotókat is!

Tovább a galériába ->