Velünk történt

Lassan vége a 2017-es évnek miközben csak záporoznak a jégkorongos események körülöttünk.
Viszonylag régen volt időm cikket írni az eseményekről, leginkább addig jutottam csak, hogy vagy ide vagy a Facebookra felraktam néhány képet. A szemfülesebbek megtalálták a fotókat a galériában de ha ez nem volt párhuzamban a Facebookkal akkor biztos volt aki lemaradt.

Ezt bepótlandó igyekszem összefoglalni az elmúlt két hónap eseményeit. Nem ígérem, hogy időrendben megyek de a fontosabb dolgokat biztos sikerül érintenem.

Az egyik legfontosabb esemény a Jégpálya megnyitója volt, hiszen ekkor kaptuk meg végre a frissen élezett korik alá Hatvan főterén a jeget. Mint minden évben most is nagy buli volt a megnyitó Ganxsta Zolee és a Kartel is fellépett, persze szigorúan csak a Hatvani Gigászok és a Szent István Általános Iskola jégkorong csapatainak bemutatója után.

Persze előtte is és azóta is szorgalmasan járunk U12-U14-es bajnoki mérkőzésekre.

Az U14-es csapatunk még most tanulja ezt a szakmát így az ő eredményeik még nem a legjobbak de nem tartok attól, hogy ez így maradna. A kapusunk mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújt és a többiek is egyre jobban felveszik a tempót. De a lényeg, hogy soha nem szomorkodva jönnek le a gyerekek a pályáról, sőt úgy mosolyognak mintha most nyerték volna a Stanley Kupát.

Az U12-ben két csapat dolgozik, az egyik a fiúk a másik a lányok. A fiúk időnként bele futnak egy erősebb ellenfélbe de a lányok töretlenül menetelnek. Talán csak egy vesztett és nagyon sok nyert mérkőzés van mögöttük. Persze a fiúk is hatalmas csatákat vívnak minden mérkőzésen és egy pillanatra nem kételkednek abban, hogy legközelebb győznek. Nem véletlenül van ez így, Attila bácsi szellemiségét képviseli mindegyikük. Játszanak és élvezik!

 

Az U10-es csapat sajnos kevesebb tornával bír mivel a szövetség kicsit átalakította a tornák rendszerét. Viszont az kiderült, hogy a C osztályból bizony már kinőttük. Ezt jól bizonyítja a Sportország által rendezett „B” és „C” torna eredménye. A „C” tornán nem volt ellenfelünk még úgy sem, hogy erősen hiányos volt a csapat, míg a „B” tornán azért voltak izzasztó pillanatok. Hasonló volt a felállás a Debrecenben rendezett U10-es „B” tornán, ahol 5 mérkőzés alatt nagyon elfáradtak a gyerekek de hoztak 3 győztes mérkőzést.

Kaptunk egy meghívást az Észak-Kelet Magyarország Jégkorong Fesztiválra Jászberénybe. Az MJSZ szervezésében lebonyolított rendezvényen Sátoraljaújhely, Hatvan, Nyíregyháza, Jászberény, Kazincbarcika és Szolnok U10-es jégkorongozói mellett neves vendégek is voltak. Az MJSZ mentoredzői (Glen Williamson, Darryl Easson, Mayer Péter, Evan Levy) mellett Csúszkával is találkozhattak a gyerekek, de Szuper Levi és Gebei Péter is meglátogatta az eseményt. Nem volt rövid nap de rengeteg mosolygó gyereket lehetett látni mindenhol. Jól sikerült buli volt!

Az idén már több torna vagy bajnoki mérkőzés már nem lesz, de azért a Gigászi Szülő – Gyerek összecsapás még hátra van.

Ez december 30-án, az esti órákban kerül megrendezésre, Minden kedves érdeklődőt várunk szeretettel a palánk mellett vagy a jégen.