Versenybíró oktatás

A Magyar Jégkorong Szövetség oktatást és vizsgát szervez olyan, jégkorong iránt érdeklődők részére, akik szívesen dolgoznának versenybíróként a mérkőzéseken.

A vizsgát megelőzően egy oktatási napot szervezünk, melynek időpontja 2018. március 10. szombat 14 óra, helye a Magyar Sport Házának (1146 Budapest Istvánmezei út 1-3.) IV. emeleti tárgyalója. A képzésen nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati ismeretek is szerepet kapnak, kitérünk a jegyzőkönyv vezetés gyakorlására, valamint lehetőség nyílik a problémás témák megvitatására, kérdések feltevésére is. Az oktatáson történő részvétel nem feltétele a vizsgára jelentkezésnek.

A résztvevőket szeretnénk arra kérni, hogy az oktatásra úgy érkezzenek, hogy áttekintették a tanulnivalót és ajánlott „irodalmat” , már rendelkeznek egy általános képpel a versenybírói munkáról és szabályzatainkról és esetleg kérdéseket is meg tudnak fogalmazni.

Az oktatási anyag itt található: http://www.jegkorongszovetseg.hu/doclib/index/11/

Ezen kívül az MJSZ versenyrendszerének általános szabályai a Versenyszabályban itt: http://www.jegkorongszovetseg.hu/_upload/doclib/74/Versenyszabalyzat_2016_17_egyseges_szerk_161108.pdf  (erősen ajánlott)

A korosztályos versenykiírások itt: http://www.jegkorongszovetseg.hu/doclib/index/8 (erősen ajánlott)

A játékvezetők szabálykönyve (http://hokibirok.hu/downloads/20142015/iihf_2014-18_hun.pdf) ajánlott olvasmány, viszont a Játékvezetői Kézikönyvben (http://www.iihf.com/fileadmin/user_upload/PDF/Sport/Officiating/Case_Book_2014-15.pdf) a 14. oldaltól sok olyan esetleírás található az egybeeső büntetésekkel kapcsolatban, mely mindenképpen az erősen ajánlott kategóriába tartozik.

A vizsgát 2018. március 24-én 10 órától tartjuk a Magyar Sport Házának (1146 Budapest Istvánmezei út 1-3.) IV. emeleti tárgyalójában. A vizsga egy írásbeli teszt kitöltéséből és egy szóbeli tétel megválaszolásából fog állni.

Az oktatási napra és a vizsgára jelentkezni lehet a versenybirok@icehockey.hu elérhetőségen névvel, elérhetőséggel és annak megjelölésével, hogy melyik egyesület versenybíróságához fog csatlakozni a jelentkező. A jelentkezés határideje 2018. március 02. péntek 12 óra. Minden jelentkezőtől kérünk elérhetőséget!

A felmerülő kérdéseket szintén erre az elérhetőségre várjuk.

MJSZ Versenyiroda