Családi Ó év búcsúztató és gyerek – szülő visszavágó

zaronap1230_1Évzáró bulira készülődött a csapat. Este 7-től volt gyülekező a jégpályán. Sorban érkeztek a nehéz, tömött szatyrok és ínycsiklandozó tálcák halmaza. Mint rendesen, rengeteg talpig felszerelésben lévő gyerek rohangált már fél nyolc körül a pálya mellett és a büfében.

Este 8-ra a büfé asztalai csak úgy roskadoztak a különböző italoktól és a finomabbnál finomabb süteményektől és szendvicsektől. Volt ott minden! Pizzás falatkák, kókusz golyó, Raffaello golyócskák, kisebb nagyobb, töltött és töltetlen pogácsák.

A gyerekek nagyon izgatottak voltak, na, nem azért, hogy mikor vethetik rá magukat a finomságokra, hanem azért, hogy ismét bizonyíthassák, sokkal jobbak a szüleiknél a jégen. Ugyanis az este apropóját a Kiskőrösön megrendezett gyerek – szülő viadal visszavágója adta.

Mind a gyerekek mind a szüleik hetek óta készültek a derbire. Szinte minden szülő lábán korcsolya volt és a kezében hoki ütő. A hosszú felkészülési idő végén mindkét csapat meg akarta mutatni a megszerzett tudását.

A rollba végtelen hosszúnak tűnő ideig készítette a jeget, de érdemes volt kivárni, kitűnő csatateret biztosított.

zaronap1230_10A mérkőzés kezdete előtt a teljes csapat (gyerek és felnőtt egyaránt) ünnepélyes keretek között megköszönte Attila bácsinak a rengeteg munkát és a végtelen türelmet, amit a gyerekekbe fektetett.
A szülők külön köszönetet mondtak Karsai apukának fáradságos munkájáért, hogy megpróbálta szintre hozni a szülői gárdát a jeles alkalomra. Nem kis kihívást tudott magáénak!

Az össznépi ünneplés után végre felgördült a függöny. A csapatok elfoglalták a nekik kijelölt térfelet. Felálltak a sorok és a stratégiák megbeszélése is megtörtént. Mivel a felnőtteknek nem volt saját kapusa ezért U40+ csapatunkhoz gyorsan leigazoltuk a szuper mini egyik sztár kapusát, a 6 éves Prouteau Fleurt. 5+1-es felállásban, percenkénti cserével indult a mérkőzés.

zaronap1230_12Az első harmadban a szülők uralták a pályát. Szebbnél szebb gól passzokat és gólokat produkáltunk. A gyerek hálóőre, Pálinkás Máté igencsak megizzadt, mire a harmad végére értünk.
A második harmad elején még mindig szülő fölény volt a jégen. Úgy tűnt, hogy komoly előnnyel fogjuk hozni a második harmadot is. Nem számoltunk az ellenfelünk bravúros edzői fogására. Hagytak minket kifutni, elfáradni. És akkor jöttek az addig rendezetlennek tűnő gyerek sorok és megmutatták nekünk hogyan is kell hátrafelé koszorúzás közben pontos gól passzokat adni.
A harmadik harmadban kapust cseréltünk, hogy mindkét kapus kipróbálhassa mindkét oldal kemény feladatát. Újra szerveztük sorainkat, de ez már nem segített, a gyerekek kiegyenlítettek, majd a harmad végére két gólos előnyt szereztek szüleikkel szemben, így lett a végeredmény 11-9 a gyerekek javára.

Gratulálunk gyermekeinknek, de azért jelezzük, hogy ezzel még nincs vége, a hatvani U40+ még vissza tér!

zaronap1230_4A kemény mérkőzés után jött a megérdemelt szórakozás. Az éhes sáskahad lecsapott a finomságokra, és igen rövid idő alatt mindent elfogyasztott. Miután mindenki jóllakott, a gyerekek csoportosan elvonultak megizzasztani a csocsó asztalt és egymást, a szülők pedig ittak a 2015-ös év sikereire, Attila bácsira, mindenki egészségére, az összetartó jégkorongos közösségünkre… az indokokat még hosszan tudnám sorolni, de minden elfogyott a végére.

Tovább a galériához ->