5 év

5 év telt el azóta, hogy megszületett az első elhatározás, Hatvanban legyen jégkorong.
5 év telt el az első Totyogó Torna megrendezése óta, ahol még kölcsön felszerelésben rohangáltak a kis Mikulások.
5 év telt el az első rózsaszín műanyag kori jégre lépése óta.
5 éve eddzenek a gyerekek fáradhatatlanul nap, mint nap.

 

A 15*30-as főtéri pályáról eljutottunk Helsinkibe, voltunk Szlovákiában, Csehországban és meghívtak bennünket Ausztriába is. Játszottunk hazánk összes jégpályáján. Rengeteg hazai tornát rendeztünk kicsiknek és nagyoknak. Dolgozunk a saját fedett jégpályánkon és idén felállításra kerül a saját edzőpályánk is. Amikor kezdtük alig voltunk 10-en. Mára ez a tízszeresére nőtt.
Sokszor vesztettünk, de mindig mosolyogva távoztunk.
Az U14-es C csoportos bajnokságban a 2. helyig küzdöttük magunkat és részt veszünk a női U25-ös bajnokságban is. Rengeteg kellemetlen pillanatot okoztunk ellenfeleinknek és kellemeset edzőinknek és szüleinknek. Ma már tudják, hogy kik vagyunk, ismerik nevünket.
A Gigászok léte életre hívta a Szent István általános iskola jégkorong csapatát is.
A kutatások szerint Hatvanban a jégkorong nem új keletű sport. 100 évvel ez előttről már írásos feljegyzésekben említik.

Múlt hét szerdáján, Hatvantól nem túl messze, Nagygomboson a Vad Ló Ranch rendezvényházba hívta a hatvani jégkorongosokat és szüleiket Attila bácsi. Tette ezt azért, hogy megünnepeljük az elmúlt 5 évet, ismerjük meg a jégkorong sport hatvani támogatóit illetve néhány díjat szeretett volna átadni tanítványainak. Természetesen volt jó néhány prominens vendég is, akik egytől egyig nagyon fontos szerepet töltenek be a csapatok életében a kezdetek óta.

A teljesség igénye nélkül:
Horváth Richárd polgármester
Lestyán Balázs alpolgármester
Ofella Zoltán FC Hatvan elnök
Kovács János Szent István ált. isk. igazgató

Ferruccio Dusci – Flame Spray Hungary Kft.
Kucsik Erika – IkszPlusz Kft.
Végh Csilla – Haldex Hungary Kft.
Kordisz Ildikó

A díjazottak között szerepelt az a néhány sportoló, aki immáron 5 éve a csapat gerincét alkotja, de elismerésben részesültek a tavalyi szezont második helyén végző U14-es játékosok is. Természetesen nem maradtak ki a hátország mögött néha feltünés nélkül tevékenykedő, de nem elhanyagolható játékosok a kapusok is és a rengeteg felkészítő edzést végző erőnléti edzőnk Kovács Krisztián sem.
Jutalmazta a csapat vezetése a legkissebeket is és természetesen legidősebb fiúkat és lányokat is.
Nem csak a gyerekek és a közvetlenül velük foglalkozók kaptak elismerést e jeles napon.
Ugyan így megköszöntük munkáját mindenkinek, aki segítette az elmúlt években a csapatot és annak előre jutását.

Hogy pontosan mennyien voltunk? Nem tudom. A díjazottakat is nehéz lenne felsorolni, nem, hogy mindenkit. Az biztos, hogy mindenki ott volt, akit érdekel a hatvani jégkorong sport.

 

Tovább a galériába ->>